BOTOX - UKLANJANJE MIMIČKIH BORA

Neurotoksini, poznatiji pod imenom botoks, preparati su na bazi botulinum toksina, koji se u prečišćenoj, slabo koncentrovanoj formi odavno koriste u medicini za lečenje spazama mišića, kao i za sprečavanje prekomernog znojenja. U estetskoj medicini, botoks je jedna od najčešće primenjivanih antiejdžing procedura.

KAKO BOTOX DELUJE?

Usled stalne aktivacije mišića odgovornih za izražajnost naše mimike, koža se nabira i nakon izvesnog vremena na njoj nastaju tragovi previjanja u vidu finih linija i bora.

Ubrizgavanjem botoksa u odredjene mišiće dolazi do njihove privremene blokade, nestaju sitnije bore na koži, a duboko urezane se značajno ispravljaju.

botox uklanjanje mimičkih bora

KADA SE PRIMENJUJE BOTOKS?

  • za ispravljanje poprečnih bora na čelu

  • vertikalnih bora izmedju obrva

  • za bore u uglovima i oko očiju

  • bore na nosu i oko nosa

  • kod asimetrije kapaka ili obrva

  • za prevenciju nastanka dubokih bora

  • kod upornih glavobolja

  • pojačanog znojenja-hiperhidroze

DA LI BOTOKS ZAMRZAVA LICE?

Botoks ne parališe (zamrzava) mišiće lica, nego samo slabi pokretljivost nekih od njih, kako bi se sprečila preterana mimika. Takodje, primenjuje se samo na ciljane zone, a ne na celo lice. Kada je stručno ubrizgan, lice zadržava deo svoje mimike i izražajnosti.

botox uklanjanje bora

KOLIKO TRAJE EFEKAT BOTOX TRETMANA?

Efekti tretmana botoksom traju četiri do šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može ponavljati neograničen broj puta bez ikakvih kontraindikacija.

Takodje, tretmani mogu biti prekinuti svakog trenutka bez ikakve bojazni da će na licu nastati bilo kakve posledice.

ŠTA ZNAČI ,,BABY BOTOKS”?

Ova procedura podrazumeva aplikaciju minimalnih doza botoksa na uobičajena mesta, pri čemu se zadržava pokretljivost lica (mimika). Pored tiga se ublažavaju i umekšavaju mimične bore. Rezultat traje nekoliko meseci, a nakon toga tretman može da se ponovi.

Trajnost rezultata se povećava redovnim dolaskom na tretmane. Sama procedura traje nekoliko minuta, dok se pun efekat vidi nakon 5 do 7 dana. Procedura je idealna za žene koje žele minimalne promene i prirodan izgled.